Určite mi dáte za pravdu, že v dnešnej uponáhľanej dobe častokrát nie je dosť času na normálne varenie. Lepšie to nie je ani vtedy keď chytíme chuť na sladké. Rýchlou voľbou môže byť Horalka či Mila ale po čase sa nám aj tieto dve napolitánky prejedia. Vtedy prídu vhod nejaké maximálne jednoduché recepty na dezerty, ktorých príprava nezaberie veľa času a navyše si na nich aj pochutíme. A ani to nemusia byť práve mafiny
Anjelske jahodové triffle
1 žlté piškótové cesto
2 balíčky jahodovej želatíny
10 PL cukru
800 g čerstvých jahôd
500 ml smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor
1) Upečte si piškótové cesto podľa návodu alebo kúpte v obchode hotové a nakrájajte ho alebo natrhajte na 1×1 cm kúsky
2) V hrnci si pripravte želatínu z vody, cukru a práškovej želatíny a do ešte vlažnej zmesi primiešajte polovicu nakrájaných jahôd
3) Zo smotany a vanilkového cukru vyšľahajte šľahačku
4)Do vyššej sklenenej misky navrstvite piškótu, želatínu, jahody a nechajte vychladiť v chladničke. Pred servírovaním ozdobne nastriekajte navrch vanilkovú šľahačku
Rýchle jablkové crumble s ovsenými vločkami
4 kyslejšie zelené jablká
6 PL škoricového cukru
250 g jemných ovsených vločiek
citrónová šťava
maslo
orechy
1) Zapnite rúru a teplotu nastavte na 200°C
2) Jablká ošúpte, nakrájajte na kocky, pokvapkajte citrónovou šťavou a zmiešajte zo 4 lyžicami škoricového cukru
3) Ovsené vločky zmiešajte s orechmi a zvyšným cukrom
4) Do štyroch malých sklenených misiek (alebo jednej veľkej) vložte naspodok jablká a na ne navrstvite vločky s orechmi.
5)Na vločky dajte niekoľko plátkov masla a vložte do rúry. Pečte dovtedy kým vločky nezískajú zlatistý nádych (cca 15 minút).
Limetkovo-kokosovo-mandľové tyčinky
2 tabuľky bielej čokolády
4 ČL masla
150 g čipsov kokosu
150 g mandlí
4 ČL nastrúhanej limetkovej kôry
2-4 kvapky zelenej potravinárskej farby (voliteľné)
1)Štvorcový pekáčik alebo misku vyložte potravinovou fóliou
2) Nalámanú čokoládu roztopte spolu s maslom (zafarbite potravinárskou farbou), primiešajte kokos, nasekané mandle a limetkovú kôru
3) Zmes vylejte do pekáčika, nechajte stuhnúť a na druhý deň nakrájate ostrým nožíkom na tyčinky